Østeuropæisk Melodi Grand Prix

Vi kan vist godt vinke farvel til “Royaume-Uni: Douze points!”

Jeg har ikke set mere end ganske få minutter af årets østeuropæiske internationale Melodi Grand Prix. Jeg har ellers været den store Grand Prix fan i mange år, men de seneste fire-fem år har interessen været stærkt dalende i takt med kvaliteten af musikken. Jeg har selvfølgelig set vores lokale udgave hvert år, men efterhånden som flere og flere lande er kommet med er den internationale udgave blevet tilsvarende ringere.

Dette års udgave var ingen undtagelse. Heldigvis kendte jeg vinderen på forhånd, så jeg kunne nøjes med at se vindersangen og Sverige, som jeg vidste ville få 12 danske point. Henrik Hesselholdt fra ESC-dk havde nemligpå forhånd udpeget vinderne og sin top 10, baseret på hvilke nationer, der plejer at give hinanden point. Ud af hans top 5 var det kun Grækenland, han missede (de endte som nr. 7).

Serbien vandt en overbevisende sejr foran Ukraine og Rusland. Sverige, som endte på en 18. plads vandt det vesteuropæiske Grand Prix foran Tyskland, Spanien, Frankrig og Storbritannien, netop de lande, der altid er kvalificerede. Landet med de fleste grandprixvindere gennem tiderne, Irland, endte som nummer 24 og sidst.

Den endelige stilling kan ses hos DR.dk.

Jeg er enig med Jørgen de Mylius. Hvis ikke Melodi Grand Prix skal dø, skal der ændringer til. Men som Peter Belli engang sang: “Det bliver aldrig som i gamle dage”. Desværre.

Skriv et svar