En interessant parallel

Guderne skal vide at jeg intet har til overs for Blekingegadebanden og deres forbrydelser. Det er dog alligevel interessant at læse denne artikel på DR.dk om frikendelsen af 8 betjente fra Randers for at have banket en anholdt mand i håndjern. Der er nemlig en meget interessant parallel til drabet på den 22-årige betjent Jesper Egtved Hansen ved røveriet af postkontoret i Købmagergade i København i november 1988: Det kan ikke bevises, hvem der gjorde det, fordi:

  • alle involverede benægter at det var dem, der førte kniplen, og
  • ingen vil sige, hvem det så var

Såvidt jeg forstår historien er der ingen tvivl om at manden er blevet slået med en eller flere knipler, mens han var i håndjern. Jeg synes blot at det er umådeligt ironisk, at politiet selv – der om nogen må være utroligt frustrerede over at ingen af de involverede fra røveriet i Købmagergade blev dømt for drabet – i en lignende situation slutter ring om de(n) skyldige. Det virker på mig som misforstået loyalitet og som et eksempel på at statsadvokaturen langt fra altid har held eller dygtighed nok til at fælde de mennesker, der misbruger deres magt i det offentliges tjeneste.

I  øvrigt er statsadvokaten i sagen Elsemette Cassøe, hvis karakteristiske navn jeg senest stødte på, da jeg så de triste og skræmmende DR-udsendelser “Under Anklage” og “Hævet Over Mistanke” af journalisterne Christian Andersen og Michael Klint (vindere af Cavlingprisen 2005). Hvis behandlingen af sagen om Jens Arne Ørskovs død er nogen indikation, så ser det ikke lovende ud med at få placeret et ansvar i sagen fra Randers.

Skriv et svar