“Enhedslisten opstiller en kristen mand”

Overskriften er naturligvis frit opfundet og hentet fra virkelighedens overdrev. Det er denne overskrift til gengæld ikke:

Venstre opstiller muslimsk kvinde

Hvor er det egentlig trist, at det overhovedet er en nyhed, der skal dækkes med den vinkel. Vi er ikke nået så langt med integrationen, som vi burde være. Vinklingen har formodentlig også noget at gøre med den seneste muslimske kvinde, der annoncerede sin opstilling til næste folketingsvalg. Forskellen på de to opstillinger er vist, at Asmaa har en reel chance for at blive valgt.

Den allestedsnærværende redaktør Henrik Qvortrup tøver da heller ikke med at give sin uforbeholdne karakteristik af opstillingen af Fatima Øktem:

Statsministerens tidligere spindoktor, Henrik Qvortrup, mener, “at hun er en af den slags varer på hylden, som også et parti som Venstre må have, efter Naser Khaders dannelse af Ny Alliance og debatten om Asmaa Abdol-Hamid.”

Trist at være en hyldevare, når man sikkert hellere vil være politiker på egne vilkår. Men ok, omtale som hyldevare er vel bedre end ingen omtale?

Skriv et svar