Er du donor?

Det meget omtalte tv-show med en nyre som hovedgevinst viste sig her til aften at være fup.

Jeg synes det er fremragende.

Tal fra Donorregistret fortæller at der pr. 1. maj 2007 var 492.589 tilmeldte danskere i registret. Det er ud af 5.4 millioner danskere. Ikke just imponerende, i betragtning af hvor stort behovet er. Derfor er det fremragende med en debat- og opmærksomhedsskabende tv-udsendelse som den i Holland. Pointen er ikke, om programmets præmis var etisk forsvarlig. Pointen er den, at det veltilrettelagte show allerede har givet resultater, også herhjemme:

Siden udsendelsen i lørdags har 1476 danskere meldt sig til donorregistret. Det er 1300 flere end weekenden før, hvor 172 danskere lod sig registrere, oplyser det danske donorregister.

Det er fremragende. Det er også trist, at vi skal derud, før vi kan finde ud af at tage stilling. De Konservative er åbenbart de første på banen med et forslag om at gøre det obligatorisk at tage stilling. Jeg er helt enig. Selvom DFs Birthe Skaarup gør ophævelser og tvivler på at det praktisk kan lade sig gøre, så må svaret være: så få det til at ske. Det er ganske enkelt for vigtigt, til at vi kan overlade det til vi almindelige danskeres eget initiativ.

Har du endnu ikke taget stilling, så gør det nu.

Skriv et svar