Farvel, DR Sporten

Hvis man skal tro på det, der står i avisen, så bliver DR Sporten offer for den store sparekniv – eller vel snarere den store spareguillotine. Og så bli’r vi spist af – ikke med kønne håndboldspiger, men med smalle sportsgrene og små klip i nyhederne. Som Andreas Kraul fra DR Sporten siger:

»Konsekvensen er jo, at der fremover ikke vil blive produceret journalistisk uafhængigt tv om sport. Det vil være overladt til stationer, der har købt rettighederne og er afhængige af reklameindtægter«.

Og det har han jo egentlig ret i.

Tsk, tsk, tsk.

Jeg skal ikke her tage stillingen til, hvor ansvaret skal placeres. Sådanne sager ender som regel med, at ingen har ansvaret og vi almindelige mennesker kommer til at bøde for det. Jeg synes under alle omstændigheder at det er trist at skulle undvære en objektiv og saglig dækning af sporten, som jeg synes vi har været begavet med fra DR. Samtidig slår det mig nu, at vi med den kommende digitalisering af DRs arkiver har adgang til alle de mange guldkorn fra fortiden. Det er så slut nu, for der er ingen kommercielle kanaler, der bliver underlagt samme forpligtelse om at stille noget som helst til rådighed – gratis og uden forpligtelser.

Det er med andre ord som at skulle sige farvel til:

“Jaaaaahhhhh, utrolige Preben Elkjær, jamen den mand er da fantastisk!” (Svend Gehrs, EM 1984)

For i stedet at få:

“Huttelihut” (Flemming Toft, EM 1992)

Tsk, tsk, tsk.

Heruden ser du en hyldest til dansk landsholdsfodboldskommentars guldalder. Tak, Svend!

Skriv et svar