“Giv mig den kasse gær – NU!”

Vi skal til det igen. Danmark kastes om kort ud i tilstande, der med lidt fantasi minder om scener fra en FN-flygtningelejr. Mødre med udhungrede børn svinger albuerne med stor kraft for at tilkæmpe sig smuler af de mest nødvendige fødevarer. Fædrene skubber til alle omkringstående for at sikre sig måske bare en enkelt af de små pakker, der kan redde hele familien for en enkelt dag. Samfundets almindelige normer træder ud af kraft – lovløshed og sortbørshandel florerer. Myndighederne er magtesløse og nationen synker langsomt ned i kaos.

Jeg taler naturligvis om den forestående storkonflikt.

Aldrig har en sølle pakke gær været genstand for så stor opmærksomhed, som når de konfliktramte danskere går i panik over, at hverdagen bliver en smule mere besværlig. Jeg kommer nok til at savne den friske skummetmælk, men vil dog ikke allerede nu begynde at fylde fryseren op med mælk. Det er også så svært at hugge frosne mælkeblokke ud af fryseren igen… (Se, det var en rigtig tøhø!)

Jeg kom til at tænke på det her til morgen, da jeg gik forbi Føtex. En glad gnaver på butiksruden hoppede mig i møde med følgende budskab: “Så skal der hamstres!” Hvorfor vente med at sælge hele lageret til konflikten er her, når man ligeså godt kan spille på vores overdrevne frygt for at løbe tør for mad og sælge det hele nu? Det kan man da kalde forretningssans!

Er der i øvrigt nogen der skal have noget med fra Føtex?

En tanke om "“Giv mig den kasse gær – NU!”"

  1. Dansk = dum og dejlig.
    :)
    Det skal blive godt at komme hjem til mine blege landsmænd i påsken.

    Jeg håber at der er en lille smule klovborg, kohberg rugbrød, sild og leverpostej tilbage når jeg kommer. Hvis ikke må du gerne hamstre lidt i føtex for mig!

Skriv et svar