“Kys til Bjarne, kys til Danmark!”

Netop nu er den nyere Danmarkshistories mest ventede pressemøde undervejs. Det har varet foreløbig en time.

Bjarne Riis holder netop nu seance for den forsamlede danske verdenspresse og jeg er dybt imponeret. Ikke over at han tog doping i årene 1993-1998, men over at han rent faktisk svarer fornuftigt og tålmodigt på alle spørgsmålene, selv fra den meget utålmodige tyske presse. Hans pointer om at se fremad og om at tage ansvar for sig eget liv er nødvendige og helt rigtige.

Det er godt at Riis lægger kortene på bordet. Heldigvis er der ikke tale om en tårevædet canossagang, men om en kontant konstatering: “Ja, jeg har snydt. Jeg har løjet. Jeg har gjort det for at køre stærkere. Det er mit eget ansvar.” Et rigtig godt aspekt ved hele bekendelsen er, at Bjarne Riis ikke har en bog eller film han skal sælge. Han har derimod et cykelhold, som han selv har bygget op og som han har ansvaret for. Han selv har givetvis rigeligt råd til at trække sig tilbage uden at røre en finger resten af livet, så motivet er ikke økonomisk vinding, men langt mere personligt.

At han var dopet i 1996 gør vel egentlig ikke hans præstation mindre imponerende, da alle de andre topryttere jo åbenbart også var dopede dengang. Altså bortset fra Rolf Sørensen. Danmarks mest vindende cykelrytter, som ikke kender noget til noget. Odds på ham som den næste, der indrømmer er pt. 4.00 hos Bet24…

Skriv et svar