Nyt job til Gamle Æsels Kapel

Berlingskes Business.dk gør mig i dag opmærksom på, at jeg har fået ny, skarp konkurrence. Ikke i mit nuværende job, men i min hobby som pianist. Det viser sig nemlig at akkompagnementet til alle de klassiske festsange som “Ta-ra-da-bum-ti-da”, “Den evigglade kobbersmed” og ikke mindst “Da hønsehuset brændte”, nu kan leveres helt uden menneskelig indgriben.

Lad os byde velkommen til Festklaveret.dk.

Det er blandt andre Jan Glæsel (Linie 3, Meyerheim, grillbøger), der står bag idéen. Han spiller ikke selv (det gør Jørgen Kaufmann, hvilket journalisten har misforstået), men er blot idémand. Det er også rigeligt. Formedelst 60 kr. kan du hente én klaverakkompagneret sang. Nuvel, en pianist på et vist niveau koster penge, så jeg forstår godt den økonomiske og praktiske logik. Som udøvende vil jeg dog nok have et lidt ambivalent forhold til at deltage i en fest, hvor musikledsagelsen til sangene er en cd med det lidt maskinelle præg, som Festklaveret præsenterer.

Jeg regner derfor ikke med at købe den uundgåelige juleudgave. Dér foretrækker jeg a cappella for blandede stemmer og brum (tak, far!) – det ved man hvad er.

Skriv et svar