The Darwin Awards – vi har en vinder!

Det vil sige, vi har i hvert fald en fortjent nomineret til årets Darwinpris.

Darwinprisen – The Darwin Awards – uddeles hvert år til et menneske, der ved at opføre sig spektakulært, dybt idiotisk, sindrigt, tåbeligt eller fjollet har fjernet sig selv fra den samlede menneskelige genbank. Det er derfor ofte folk, der ikke længere lever, men prisen kan også uddeles til dem, der på grund af ovennævnte opførsel ikke længere er i stand til at reproducere sig selv, formodentlig til gavn for menneskeheden.

Dermed ikke sagt at prisvinderens bedrift ikke har store følelsesmæssige konsekvenser for familie og venner. Det er bare ikke min pointe.

Tag for eksempel 21-årige Derek, universitetsstuderende fra Nebraska. Han havde netop skrevet en artikel om det tåbelige i at færdselsloven påtvang ham at bruge den irriterende og latterlige sikkerhedssele. Da han kort tid efter var bagsædepassager i en SUV, der gled af en frostglat vej og rullede rundt, blev han kastet ud af bilen og dræbt på stedet. De to på forsædet med seler på slap med småskrammer.

Derfor kan vi nu sige tillykke til 22-årige Martin Harris, som valgte at tage toget – oven på toget. Han må være selvskreven til en nominering. En anden dansk togsurfer udtalte i den forbindelse til TV2, at det afgørende er spændingen ved at vide, at det man gør, er livsfarligt og at man kan dø hvert øjeblik.

Til de, der har lignende tanker kan jeg kun anbefale at tage et smut til Irak, mens tid er. Der kan de da i det mindste gøre en smule nytte, mens de er i livsfare.

Update:En søgning på Overskrift.dk viste mig at flere andre har fået samme idé, herunder Løsgænger, Høgsberg og Jimbo.

Skriv et svar