TV2/Sladder

“Hun er ude igen”, fortalte Trine Panum Kjeldsen med alvorlig mine som indledning til tophistorie nr. 2 i TV2 Nyhederne torsdag morgen. Du ved naturligvis godt præcis hvilken hotelarving, der er tale om og jeg behøver ikke uddybe nærmere. Kan du alligevel ikke styre dig, så kig forbi TV2.dk – der er mere sladder end i et gennemsnitligt Billed-Blad.

Den indledning fik mig til at tænke på en artikel på Berlingske.dk, skrevet af Sigrid Rasmussen. Hun beretter om den øjeblikkelige tilstand i den italienske medieverden. Her har de “kulørte” historier fortrængt seriøs journalistik i grad, der er betænkelig – selv for Italien:

De forskellige kanaler er eksperter i at målrette deres kulørte nyheder til netop deres publikumssegment. Mediasets kanal rettet mod unge, Italia 1, viser hver dag nyhedsprogrammer, der hverken er mere eller mindre end varieté-show, hvor halvdelen af sendetiden handler om sommerens bademode og tidens hotte modeller. Samme netværk har også en kanal rettet mod det modne publikum, og her gennemgås som regel de mere modne kendissers privatliv og udsendelsens højdepunkt er, når barmfagre modeller læser vejrudsigten op og reciterer ordsprog, de har fundet til lejligheden.

Jeg er selv oprigtigt bekymret for at vi rent mediemæssigt er på vej samme sted hen. Jeg har haft en snigende fornemmelse af, at TV2 langsomt men sikkert bevæger sig i retning af Berlusconis italienske glitter-TV. Samtidig er Danmarks Radio ramt af byggemæssigt storhedsvanvid hos nogle uansvarlige beslutningstagere, hvilket desværre formodentligt betyder et ringere alternativ til TV2/Sladder/VIP/Gossip og de andre “danske” udbydere af TV.

Heldigvis er der stadig modige mennesker i medierne. Den amerikanske tv-vært Mika Brzezinski nægtede at omtale historien i morgennyhederne på MSNBC, på trods af at hendes producer insisterede på at det var dagens vigtigste nyhed. Se her hvordan det skal gøres:

http://www.youtube.com/watch?v=6VdNcCcweL0

Skriv et svar