Vinklen strammes

Jeg har tidligere været efter tv2.dk og niveauet på deres portal. Her til morgen faldt jeg så over disse nyheder i listen på tv2.dk:

TV2.dk - Thorning
Den første nyhed er fra fredag kl. 13.50 og den anden nyhed er fra fredag kl. 14.18. Man kunne godt få den tanke, at en redaktør på tv2.dk har bedt om en stramning, så det neutrale begreb “rådgiver” erstattes med det bedre sælgende “spindoktor”. Det er spændende, fordi jeg mener spin er et negativt ladet ord for os, der ikke er politisk junkies. Men jeg hørte jo også Jeppesen (fra Ekstra Bladet, Ny Alliance og “De Hellige Håndværkere” blandt meget andet) udtale i “Mennesker og medier” på P1 at “regeringen fandt ud af at man kunne få mere positive historier ved først at gå i TV2 og Jyllands-Posten”, og at disse parter lavede en stiltiende kontrakt. Han har også før været efter TV2, så det er måske ikke overraskende.

Påstanden var ikke underbygget med eksempler og det hele kan jo naturligvis også være helt tilfældigt. Meget kan og skal siges om TV2, men røde lejesvende er der efter min bedste fornemmelse som tv-seer i hvert fald ikke tale om. Udtrykket er i øvrigt ikke Erhard Jacobsens, men stammer fra tidligere kirkeminister Jens Sønderup, der var utilfreds med de spørgsmål, TV-Avisen lagde for dagen i et interview. Det sjove ved den historie er, at den ene af de anklagede journalister var Ole Andreasen, der senere blev valgt til Europa-parlamentet for Venstre (og i øvrigt er indehaver af den behagelige stemme i indledningen af hvert afsnit af Matador!).

Lone Kühlman har faktisk nogle spændende betragtninger om de tidligere DR-medarbejdere, der går ind i politik – de ender pudsigt nok alle til højre for midten.

Skriv et svar